Veel sneeuw en regen deze winter door

Dit is althans de verwachting van MeteoVista/Weeronline. De vooruitzichten zijn gebaseerd op basis van de waargenomen en verwachte ontwikkeling van La Nina. Volgens de meteorologen van Weeronline, onder andere leverancier van de weerrubrieken aan De Telegraaf, NOS en het ANP, zijn er twee scenario's denkbaar: een winter met normale temperaturen en veel sneeuw of een zachtere winter met natte sneeuw of regen.

De verwachting is mede gebaseerd op het tweegevecht tussen El Nina en tegenhanger El Nino. Is de straalstroom komende winter gericht op zuidelijker streken dan ons land, en dus zwakker, dan bereikt de lucht ons via een omweg over land en valt de neerslag als (veel) sneeuw. Krachtige Nina's lijken steeds schaarser te worden, zo stellen meteorologen. Of er extreme hogedruk ontstaat boven Scandinavië wordt betwijfeld. IJswinters zoals we die de afgelopen jaren zagen, kunnen wel degelijk voorkomen. Vooral door stralingskou boven de sneeuw.

Bron: De Telegraaf
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.