Verkeer kan veel last hebben van noodweer

Met name motorrijders en watersporters wordt aangeraden het weer goed in de gaten te houden, zo meldt de ANWB woensdag op de website. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan om tijdens de buien niet de weg op te gaan. Vanuit het zuidwesten trekken 's middags zware regen- en onweersbuien over Nederland, om het rond middernacht in het noordoosten te verlaten aldus het KNMI. Deze kunnen gepaard gaan met zware tot zeer zware windstoten van 120 kilometer per uur.

“Vanaf 15.00 tot 16.00 uur komen onweersbuien binnen via Zeeland en trekken richting het noordoosten. Het hele land kan er dus last van hebben. Het zwaartepunt voor de Randstad ligt tussen 16.00 en 19.00 uur”, lichtte een woordvoerster toe.

Vooral in het oosten en noordoosten kunnen de buien veel overlast veroorzaken. Lokaal kan er heel veel regen vallen, tot wel 50 millimeter. ''Dat is heel veel; dan moet je bijna je auto aan de kant zetten'', aldus een woordvoerder van de VerkeersInformatieDienst.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.