‘Verkeersboetes buitenproportioneel’

Een groot deel van de Nederlandse agenten vindt dat de verkeersboetes in verhouding tot bijvoorbeeld straffen voor winkeldiefstal buitenproportioneel hoog zijn. ''Het gaat dan niet om de boete zelf, maar de hoogte ervan'', verduidelijkt voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP.

Hij reageert hiermee op berichtgeving van de NOS. Hierin geeft de politiebond ANPV aan dat het voor agenten op straat moeilijk is om iemand die door rood licht rijdt, te bekeuren voor 185 euro, terwijl een pleger van een winkeldiefstal met een boete van vijftig euro wegkomt.

Een woordvoerder van de ANPV zegt dat agenten zich schamen voor het uitschrijven van sommige bekeuringen. ''Die verhouding levert veel onvrede op onder collega's'', bevestigt Van de Kamp. De ANPV was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.