Verkeershufter vaker op strafcursus

Dit schrijft het AD vandaag.  Afgelopen jaar gebeurde dat 1287 maal, ruim een kwart meer dan in 2009. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). De kosten van 795 euro zijn voor de deelnemer zelf. Daar komt nog een enorme boete bovenop. De Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer (EMG) kan worden opgelegd na bijvoorbeeld forse snelheidsovertredingen of bumperkleven.

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.