Verkeersofficier tegen ‘130’

Landelijk verkeersofficier Koos Spee is geen voorstander van verhoging van de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur, zoals het kabinet wil. In het OM-blad Opportuun zegt hij dat er meer verkeersslachtoffers zullen komen, onder meer omdat bij 130 kilometer per uur een langere remweg nodig is om tot stilstand te komen. Echt waar…

Ook wordt de doorstroming verminderd en wordt het milieu zwaarder belast. Het kabinet wil 130 rijden op een aantal snelwegen toestaan. Op de Afsluitdijk mag dat al, bij wijze van proef. De Tweede Kamer praat woensdag met verkeersminister Schultz van Haegen over verhoging van de maximumsnelheid.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.