Verkoop motoren in de lift

De verkoopcijfers van brom-, snor- en motorfietsen over augustus zijn bekend. Het meest opvallende daarbij is een lichte stijging van motorfietsverkopen en een flinke daling in de verkoopcijfers van bromfietsen.

We beginnen met het goede nieuws voor motorverkopers. In augustus 2010 zijn er in totaal 919 motorfietsen verkocht, dat zijn er 37 meer ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Voor het eerst in lange tijd is er dus sprake van een lichte stijging in de verkoop van motoren. Deze stijging komt eigenlijk vooral op naam van de lijstaanvoerder in Nederland: Yamaha.

Dit merk verkocht afgelopen maand 203 motoren, een stijging van 53 procent ten opzichte van augustus 2009 toen er 132 Yamaha’s werden verkocht. De rest van de top drie wordt opgemaakt door BMW met 123 en Suzuki met 110 motoren.

Minder goed nieuws is er te melden over de verkoop van bromfietsen over de maand augustus 2010. Het totaal aantal verkopen nam in deze maand flink af ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de snorfietsen hadden te maken met een lichte daling in de verkoopcijfers, maar over het hele jaar gezien gaat het nog steeds erg goed.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?