Verkoop motorfietsen blijft achter

De nieuwe registratiecijfers van gemotoriseerde tweewielers laten tot en met mei 2010 een forse daling zien voor zowel motorfietsen als bromfietsen. Snorfietsen daarentegen plussen. Dit blijkt uit gegevens van RAI Vereniging en RDC.

De verkopen van nieuwe motoren lopen 18% achter ten opzichte van dezelfde periode verleden jaar (6.749 stuks versus 8.317 stuks). De best verkochte motorfietsmerken tot en met de maand mei 2010 waren: Suzuki (1.110 stuks), BMW (1.057 stuks) en Honda (862 stuks).

De verkopen van bromfietsen loopt 5% achter ten opzichte van 2009 (15.029 stuks versus 15.895 stuks). Het succes van de snorfietsen en snorscooters blijft zich echter voortzetten. Ten opzichte van de eerst 5 maanden in 2009 stijgt dit segment met 16%. (21.533 stuks versus 18.508 stuks).

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.