Verkoop tweedehands motoren omhoog

Aan de vooravond van het nieuwe motorseizoen blijkt uit de cijfers van BOVAG en bureau VWE dat de verkoop van gebruikte motorfietsen dit jaar goed uit de startblokken is gekomen. In het eerste kwartaal werden 31.789 occasions verkocht; 16 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Vooral de occasions van de vakhandel vonden gretig aftrek, getuige de verkoopgroei van maar liefst 22 procent in dit kanaal ten opzichte van het eerste kwartaal van 2010. Motorrijden is dus onverminderd populair bij het Nederlandse publiek. Tot en met maart werden er weliswaar zo’n 300 minder nieuwe motorfietsen verkocht dan een jaar eerder, maar daar staat een plus van vele duizenden occasiontransacties tegenover.

Honda, Yamaha en Suzuki vormen net als een jaar eerder de top-3 van best verkochte occasions. Samen zijn deze merken goed voor een aandeel van zestig  procent in de verkoopcijfers.

Bron en foto:  BOVAG
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.