Verkoop tweewielers doet flinke stap terug

De motoren ontsnappen nog steeds niet aan de negatieve trend. In totaal zijn in september dit jaar 828 motorfietsen verkocht, vorig jaar kwam de teller nog tot 1.028 motoren, een daling van 18,5 procent. Van de top drie moet Suzuki het meeste inleveren. Het Japanse merk verkocht in september 128 motoren, 58 minder dan vorig jaar. Suzuki behoudt wel samen met Yamaha (ook 128 stuks) de leiding in de verkoopstatistieken. BMW is de enige stijger in de top drie, het Duitse merk wist 7 stuks extra aan de man te brengen vergeleken met september vorig jaar.

De grootste afname was te zien in de verkoopcijfers van de bromfietsen. Ook de normaal gesproken stabiele snorfietsenmarkt moet in september flink inleveren.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.