Verkopen motoren gedaald

Het afgelopen jaar was een zwaar jaar voor de verkopers van motoren. De verkopen van motorfietsen zakten in 2010 met 14,5 procent tot 12.230 stuks ten opzichte van 2009. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van branchevereniging Rai en RDC.

De verkopen van bromfietsen daalden nog sterker, met 18,8 procent tot 32.648 stuks. Snorfietsen waren wel in trek. Daarvan werden er 61.841 verkocht, een stijging van 11,3 procent.

''De gemotoriseerde tweewielersector had in bijna heel 2010 nog veel last van de economische recessie'', aldus Rai. Voor 2011 zijn de prognoses gelijk aan die van 2010. ''Voor deze sector zijn helaas nog geen tekenen van herstel te zien. Wanneer de winter aan zal houden, is er op korte termijn ook geen noemenswaardige opleving te verwachten'', aldus de vereniging.

Bron: nu.nl en RAI

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.