donderdag 28 maart 2024

Verovert Honda met Unicorn de Afrikaanse markt?

In 2014 debuteerde de Honda CBF150M Unicorn in het Midden-Oosten. Tegenwoordig worden er in dat gedeelte van de wereld jaarlijks meer dan 150.000 Unicorns verkocht.

Nu gaat Honda met deze motor proberen de Afrikaanse markt te veroveren. Te beginnen in Nigeria. Onder leiding van Honda Nigeria Managing Director Hirohide Ichikawa introduceerde de OEM het model op 8 februari 2023 in Ikeja, Lagos. Aan het evenement namen 27 motorfietsdealers deel uit de Nigeriaanse staten Lagos, Abia, Ogun, Oyo, Adamawa, Bauchi, Kaduna, Adamawa, Taraba en Kano.

Motortaxi-industrie houdt Afrikaanse kinderen van school

De Honda Unicorn is ontworpen voor de Indiase wegen en heeft een robuust diamantframe met een 162,7 cc eencilindermotor met brandstofinjectie die 12,7 pk (bij 7.500 tpm) en 10,3 lb-ft koppel (bij 5.500 tpm) levert. Deze motor zou daarom wel eens een perfecte match kunnen zijn met de Afrikaanse wegen.

Om de Unicorn in deze moeilijke tijden aantrekkelijk te positioneren, zal Honda het model aanbieden voor zo’n 2.800 euro in Nigeria. Welk Afrikaans land volgt?

Bron: techgup.com / Premium Times Nigeria

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen