Verplicht winterbanden in Duitsland

Vanaf deze winter is het in Duitsland verplicht met winterbanden te rijden als de omstandigheden daar naar vragen. De boetes liggen tussen de 40 en 80 euro en gelden ook voor buitenlanders. Wie in Duitsland in winterse omstandigheden met zomerbanden rijdt, riskeert een boete van 40 euro. Wanneer het voertuig het verkeer ophoudt, verdubbelt de boete.

De maatregel geldt ook voor wagens, vrachtwagens én motorfietsen uit het buitenland. Indien je een rit gepland hebt staan, hou dan goed de weersverwachtingen in het oog op probeer ergens een setje winterbanden op de kop te tikken. Makkelijk zal dat niet worden want veel keus en voorraad is er nog niet in dit segment…

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.