Verzet tegen afschaffen bonnenquota

In een brandbrief roept de korpsbeheerder van de politieregio Zuid-Holland-Zuid minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) op de bonnenquota niet af te schaffen. Korpsbeheerder en burgemeester van Dordrecht Arno Brok (VVD) stelt in de brief dat de bestaande werkwijze moet worden voortgezet, schrijft De Telegraaf. De afspraken over een vast aantal bekeuringen zijn volgens Brok belangrijk voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en het bestrijden van overlast in wijken en buurten. Opstelten sommeerde de korpschef van de politie Utrecht vorige maand nog direct te stoppen met het stellen van een bonnenquotom.

De minister heeft al meerdere keren aangegeven van de bonnenquota af te willen. "De minister heeft de korpsen niet in de hand", concludeert SP-Kamerlid Ronald van Raak in De Telegraaf. "De politiek heeft gezegd dat het afgelopen moet zijn met de bonnenquota. Het is onbestaanbaar dat ze het toch weer een keer gaan proberen." Brok schrijft volgens de krant dat hij van elke agent op straat verwacht dat hij bijdraagt aan 'de realisering van het afgesproken beleid'. Als een agent zijn quotum niet haalt, komt dit 'nadrukkelijk' aan bod bij het jaarlijkse functioneringsgesprek.

De korpsbeheerder moet eens 'flink op zijn vingers worden getikt', zegt de Algemene Nederlandse Politie Vereniging in De Telegraaf. Opstelten blijft volgens de krant van mening dat de bonnenquota moeten worden afgeschaft.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.