Veurjoar in de kop?

Een goede voorbereiding voordat de motor van stal wordt gehaald. Dat adviseren ook de drie Noordelijke politiekorpsen de bezoekers van de Noordelijke Motorbeurs aankomend weekend in Martiniplaza in Groningen. Motorrijders die de eerste voorjaarsrit willen maken, doen er goed aan hun motor eerst rijklaar te maken. Tijdens de motorbeurs kunnen bezoekers in de stand van de politie op een rodeostier ervaren hoe het kan voelen om onvoorbereid op weg te gaan.

Als een bezoeker van de rodeostier gegooid wordt, breekt een opblaaskussen zijn val. Een (snel)weg biedt die bescherming niet. Daarom adviseert de politie motorrijders vóór de eerste voorjaarsrit onder meer de bandenspanning, het profiel van de banden, het oliepeil en de remmen van hun motor te controleren. Komend voorjaar vraagt de politie verder opnieuw extra aandacht voor dit onderwerp met de campagne ‘Veurjoar in de kop?’.

De drie Noordelijke politiekorpsen staan dit jaar voor het eerst gezamenlijk op de motorbeurs. Het evenement biedt weggebruikers en politie de kans om met elkaar in gesprek te gaan over hun ervaringen op de weg. Ook geven verkeersspecialisten tekst en uitleg over het hoe en waarom van verkeerscontroles. Bezoekers kunnen in de stand (nr. 63) de verschillende controleapparaten, zoals een lasergun, van dichtbij bekijken. Ook is er een politiemotor met bijbehorende kleding te zien.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.