‘Vier keer meer boetes door nieuwe flitspaal’

Dit meldt RTL Nieuws zaterdag op basis van informatie van het Team Verkeer van het Landelijk Parket. Momenteel worden duizend oude flitspalen vervangen door digitale flitsers die 24 uur per dag, zeven dagen per week aan staan. Sinds vorig jaar zijn er zo'n 190 digitale flitsers in Nederland neergezet.

De oude analoge flitspalen hadden als nadeel dat na vierhonderd foto's van verkeersovertredingen het rolletje vol was. De politie vervangt het rolletje meestal een keer per week. Daarbij zit in slechts een op de drie analoge flitspalen daadwerkelijk een camera.

Hoofd van het Team Verkeer Willibrord Freijsen stelt dat vooral vlak nadat een oude paal is vervangen een forse toename is te zien van het aantal boetes. Hij zegt er daarbij van overtuigd te zijn dat op termijn 99 procent van de automobilisten zich aan de snelheid zal houden.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.