Vol gas door Vlaanderen

Bezitters van een nieuwe motorfiets hoeven zich minder zorgen te maken over snelheidscontroles in Vlaanderen. De nieuwste types motoren worden niet altijd gedetecteerd door de flitscamera's met lusdetectie, zegt Joke De Rocker van de Vlaamse overheidsdienst vrijdag in krant Het Belang van Limburg.

“Moderne motorfietsen bevatten weinig ferrometaal”, legt De Rocker uit. “Daardoor worden ze soms niet 'gezien' door het magnetische veld van de lussen.” Gevolg is dat ze gewoonweg niet meer worden geflitst, hoe hard er ook wordt gereden.

Van de 1348 flitspalen langs de Vlaamse provinciale wegen, werkt de overgrote meerderheid (1191) op basis van lusdetectie. Toch blijkt het verantwoordelijke Agentschap Wegen en Verkeer niet meteen van plan de lussen te vervangen. De kosten voor vervanging staan niet in verhouding tot het aantal moderne motoren, aldus De Rocker.

Bron: De Telegraaf
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.