Von Kuenheim nieuwe voorzitter ACEM

De ACEM, de European Motorcycle Industry Association, heeft Hendrik von Keunheim van BMW tot nieuwe voorzitter gekozen. Hij is daarmee de opvolger van Stefan Pierer (KTM). De ACEM de instantie die de fabrikanten van motoren, scooters, trikes en quads op Europees niveau vertegenwoordigt.

De verkoop van motoren staat de laatste jaren onder grote druk. Door de economische crisis is de markt in Europa met 25 procent gedaald sinds het laatste kwartaal van 2008. Hendrik von Kuenheim, die 25 jaar ervaring in de automotive sector heeft opgedaan, wacht dan ook een zware taak.

Zijn eerste uitdaging als ACEM-voorzitter is het aanpakken van de nieuwe regelgeving voor typegoedkeuring en marktcontrole van motoren, die op dit moment onderwerp van discussie is in het Europees Parlement. Kijk voor meer info op www.acem.eu.

Bron: KNMV
Foto: BMW

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.