Vrienden verbranden GP-replica

Een groep vrienden in China hebben een levensgrote replica van een Grand Prix-motor verbrand (geen zorgen, de replica was gemaakt van papier-maché) ter ere van hun overleden vriend, die een fan was van motorsport.

De zieke, die gestorven is aan angina (een drukkend gevoel en pijn midden op de borst dat ontstaat als de hartspier niet voldoende bloed toegevoerd krijgt om het hart zijn werk te laten doen), had zijn vrienden namelijk verteld dat hij in het hiernamaals een GP-motor hoopte te hebben. Daarom bestelden zijn vrienden een replica van een Grand Prix-racer, om deze te verbanden om zo de laatste wens van de man in vervulling te laten gaan.
 
De maker van de motor, Li Chengzhang, vertelde een dagblad dat hij nog nooit eerder een GP-motor replica had gemaakt. “In onze winkel hebben we wel papieren sportauto’s en zware motoren gemaakt, maar een GP-motor is nieuw voor ons. Maar ik heb de klus toch gedaan om de laatste wens van de zieke te vervullen.” Chengzhang zocht zijn inspiratie op het internet, waar hij zocht naar tekeningen van GP-motoren. “Het begin was heel moeilijk. Daarom begon ik met het karkas van de GP-motor. Nadat ik klaar was met de dragende structuur ging de rest een stuk makkelijker”, aldus de vakman.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.