Vrouw wint Brits racekampioenschap

Jenny Tinmouth, een vrouwelijke motorcoureur, heeft de titel van een de Britste versie in een kampioenschap in milieubewust racen op haar naam geschreven. Hiermee is zij de eerste vrouw die ooit een Brits motorracekampioenschap heeft gewonnen. Zij werd namelijk eerste in het Engelse klassement van de TTXGP, een klasse waaraan alleen motoren mogen meedoen die geen uitstoot van schadelijke uitlaatgassen hebben. Dit bijzondere initiatief is verdeeld over drie verschillende gebieden. Er wordt namelijk zowel in Amerika als in Engeland afzonderlijk gestreden om te de titel. Ook wordt er een Europees gedeelte georganiseerd, waarin ook Assen op het programma staat. Uiteindelijk wordt er op 24 oktober in Spanje een finale gehouden.

Afgelopen weekend vond er op het circuit van Brands Hatch in Engeland een race plaats, waaraan het grootste deelnemersveld in de geschiedenis van elektrisch racen deelnam. Net als in de MotoGP vindt er een vrije training en een kwalificatie plaats op zaterdag, waarna er op de zondag word gestreden om de podiumplaatsen. Om een beetje een idee te krijgen wat de TTXGP (wat overigens Time Trial Xtreme Grand Prix betekent) inhoudt, kun je onderstaand filmpje bekijken.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.