VVD en PVV richten pijlen op flitscontroles

De regeringspartij VVD wil dat de controles op de A-wegen worden beperkt ten gunste van meer controles in de woonwijken. De gedoogpartij PVV wil dat mobiele controles op snelwegen worden afgeschaft en dat daar alleen nog wordt gecontroleerd via vaste flitspalen. Dat gaan VVD-Kamerlid Charlie Aptroot en PVV'er James Sharpe donderdag inbrengen in een debat over verkeersveiligheid. Volgens Aptroot ergert zijn partij zich al jaren aan de vele controles op grote wegen, terwijl daar relatief minder verkeersslachtoffers vallen dan op andere wegen. Hij denkt dat wegens de opbrengst van de boetes zoveel dienders naast de hectometerpaaltjes blijven staan.

Het Kamerlid vindt dat de flitscontroles nodig blijven, maar denkt dat het wel een onsje minder kan. De tijd die ze besparen zouden de agenten moeten doorbrengen in woonwijken, omdat te hard rijden daar vaker gewonden oplevert. Eerder al pleitte het CDA voor meer verkeersveiligheid in wijken. Sharpe (PVV) wil helemaal af van mobiele flitscontroles op snelwegen. Volgens hem leveren die onveilige situaties op, omdat bestuurders schrikken en soms opeens de rem intrappen. Op wegen waar dat nodig is wil hij vaste flitspalen. In woonwijken moeten de (flits-)controles juist in aantal omhoog, oordeelt ook hij.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.