Waar wordt er dan gewerkt?

Onzichtbaar werken vormt bij wegwerkzaamheden de grootste ergernis van weggebruikers. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 800 automobilisten en 400 vrachtautochauffeurs. De uitkomsten vormen mede aanleiding tot een nieuwe uitgave: Het MinderHinderboekje.

Nummer twee in de lijst van wegwerk-ergernissen is reistijdvertraging, vooral als die onverwacht en onvoorspelbaar is. De inrichting van een wegvak vinden automobilisten minder belangrijk. En ook het reismotief van de weggebruiker speelt nauwelijks een rol in de prioriteitsstelling van hinderthema’s, aldus het onderzoek.

In het MinderHinderboekje worden de ergernissen vertaald in aanbevelingen aan de werkers aan de weg. Zo speelt het ‘onzichtbaar werken’ bijvoorbeeld niet als men wegvakken in zijn geheel afsluit. Kan dat niet, dan moet men bijvoorbeeld erop letten dat er geen nodeloze snelheidslimieten staan als niet wordt gewerkt. En verder is het zaak na afloop de borden zo snel mogelijk op te ruimen.

Bron en foto: verkeersnet.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.