Wachttijden rijexamen korter

Volgens het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) bedraagt de wachttijd momenteel ongeveer drie weken. Dat is het gevolg van een nieuw reserveringssysteem, ontwikkeld door branchevereniging BOVAG en het CBR. Afgelopen jaren bedroeg de tijd tussen de aanvraag en het daadwerkelijke praktijkexamen op drukke momenten bijna dertien weken.

Het nieuwe systeem komt erop neer dat rijscholen geen examens meer lang van tevoren vastleggen en er later een kandidaat bij zoeken, maar pas een examen reserveren als er een kandidaat voor klaarstaat.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.