We gaan weer de weg op

De maand april staat grotendeels in het teken van de campagne ‘We gaan weer de weg op’, waarbij extra aandacht wordt besteed aan motorrijders die bij mooie weersomstandigheden in het voorjaar weer vaker aan het verkeer deelnemen. Voor zowel motorrijders als automobilisten breekt dan de tijd aan om extra alert te zijn. 

Speciaal voor deze campagne werkt de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging samen met TOTAL Nederland. Beide partijen hebben een handige flyer in creditcardformaat ontwikkeld, die vanaf 9 april op alle TOTAL-tankstations in Nederland gratis wordt verspreid.
In deze flyer, met een oplage van meer dan twee miljoen, staan praktische tips voor weggebruikers. Dat geldt zowel voor de automobilisten als voor de motorrijders, die samen de weg delen.

“In het voorjaar komen beide groepen verkeersdeelnemers elkaar weer vaker tegen. De basisgedachte is dat men zich als verkeersdeelnemer voortdurend bewust moet zijn van de aanwezigheid van anderen en daarmee ook rekening moet houden. Op deze wijze kunnen veel ongelukken worden voorkomen”, aldus Arjan Everink, hoofd Verkeer & Rijopleidingen van de KNMV. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.