Win een rijbewijs met de BOVAG!

Zo, dus je hebt de knoop doorgehakt en besluit ervoor te gaan. Het rijbewijs A (zoals het motorrijbewijs officieel heet) kan worden gehaald. Gefeliciteerd, want je leven zal veranderen zodra je kunt genieten van de vrijheid die de motor voor je in petto heeft. In Nederland zijn ontelbaar veel rijscholen, ongeveer duizend daarvan zijn aangesloten bij BOVAG. En daar weer een paar honderd van leiden ook op voor het A-rijbewijs.

Het motorrijbewijs haal je tegenwoordig niet ‘even’. Het is uiteraard een serieuze zaak, met theorie en twee praktijkexamens. De hele opleiding is trouwens in de jaren negentig in twee categorieën verdeeld. Tot je 21e verjaardag mag je namelijk alleen examen doen op een lichte motorfiets, dus tot een maximaal vermogen van 25 kW. Na twee jaar mag je automatisch met een zwaardere motor op pad. Wie ouder is dan 21 doet examen op een zwaardere motor en mag daar altijd op rijden.

Klinkt dit ingewikkeld in je oren? Dan kun je je hart vasthouden, want vanaf 2013 wordt het nog wat gecompliceerder. Dan komt er een categorie bij en worden de eisen aangescherpt. Het is dus slim om te zorgen dat je voor 2013 je ‘roze papiertje’ hebt gehaald.

Maar waarom zou je dan moeten kiezen voor een bij BOVAG aangesloten rijschool? Om te beginnen heeft BOVAG het speciale garantiefonds BGF in het leven geroepen om consumenten te beschermen in geval van een onverhoopt faillissement van de betreffende rijschool. Alle BOVAG-rijscholen dragen per leerling en per eerste examen 75 cent af aan het fonds. Mocht je de dupe worden van een bankroet van jouw rijschool en heb je de opleiding vooruitbetaald, dan zorgt BOVAG ervoor dat je de lessen elders kan afmaken.

Alle aangesloten rijscholen zijn bovendien verplicht om een standaard lesovereenkomst en –kaart te gebruiken, zodat de onderlinge afspraken en de vorderingen te allen tijde voor zowel de leerling als voor de instructeur (of voor een invaller) duidelijk zijn. De algemene voorwaarden die worden gehanteerd zijn afgestemd met consumentenorganisaties en kunnen dus nooit en te nimmer eenzijdig worden geïnterpreteerd.

Mochten er desondanks problemen optreden, dan kun je je melden bij de BOVAG in Bunnik en die gaat dan voor jou bemiddelen met de rijschool. Indien een en ander niet naar behoren wordt opgelost, dan kan de rijschool zelfs geroyeerd worden als BOVAG-lid.

En last but not least hebben alle aangesloten rijscholen zich geconformeerd aan een gedragscode zodat jij precies weet waar je aan toe bent. Op www.bovag.nl kun je heel gemakkelijk de dichtstbijzijnde BOVAG-motorrijschool vinden. BOVAG geeft dus niet alleen garantie op gebruikte auto’s en motoren, maar ook op je rijschool!

Win een rijbewijs!
Met het beantwoorden van een niet zo heel moeilijke vraag, maak je kans op een wel heel comfortabele prijs: een complete motorrijopleiding bij een BOVAG-rijschool bij jou in de buurt, inclusief de lessen, het theorie-examen en de praktijkexamens. Deze prijs heeft een waarde van zo’n 1250 euro.  Vul onderstaand formulier in en geef antwoord op deze vraag: Vanaf welk jaar veranderen de regels voor het motorrijbewijs? De uiterste inzenddatum is 31 maart 2011.

Wat je moet weten?
Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De prijs bevat de eerste examens voor theorie, bijzondere verrichtingen en praktijk. Om mee te doen moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Herexamens en extra lessen, buiten het aangeboden pakket, zijn niet inbegrepen.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.