Winst Harley-Davidson omhoog

De Amerikaanse motorenfabrikant Harley-Davidson heeft zijn winst in het eerste kwartaal flink weten op te voeren, vooral dankzij een winstsprong bij de financiële tak van het bedrijf. Dat blijkt uit afgelopen week gepubliceerde resultaten.

Harley-Davidson haalde een winst uit voortgezette activiteiten van 119,3 miljoen dollar tegen 68,7 miljoen dollar een jaar eerder. De operationele winst bij het onderdeel financial services, dat leningen verstrekt voor de aankoop van een motor, steeg met bijna 155 procent tot 67,9 miljoen dollar.

Het bedrijf verwacht nauwelijks aanvoerproblemen door de ramp in Japan, maar verruimde wel de bandbreedte voor het aantal af te leveren motoren dit jaar. Harley mikt nu op 215.000 tot 228.000 stuks waar eerder werd uitgegaan van 221.000 tot 228.000 motoren.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.