Yamaha lanceert elektrische scooter

Yamaha gaat het opnieuw op de markt voor 'nul emissie'-tweewielers proberen met de lancering van een elektrisch aangedreven scooter. Het nieuwe rijwiel, genaamd EC-03, heeft volgens het bedrijf een actieradius van 43 kilometer en kan via het stopcontact binnen zes uur worden opgeladen.

Yamaha introduceert zijn nieuweling op 1 september in Tokio tegen een verkoopprijs van naar verwachting 252.000 yen (omgerekend 2200 euro). Volgend jaar komt de elektrische scooter naar Europa. Yamaha voorziet een enorme vraag: “China is de grootste markt voor elektrische fietsen met een geschatte jaarlijkse vraag van meer dan 20 miljoen stuks.”

Yamaha betreedt niet voor het eerst de markt van 'nul emissie'-voertuigen. In 2002 onthulden de Japanners de 'Passol', waarmee Yamaha de eerste was die een elektrische scooter in massaproductie nam. Enkele jaren later kwamen daar twee vernieuwde modellen bij, maar in 2007 werd de verkoop stopgezet door problemen met de batterijen. Yamaha denkt daar nu de oplossing voor te hebben gevonden met een nieuwe generatie 50 volt lithium-ion accu's.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?