Yamaha’s voor KNMV-instructeurs

Ook de Yamaha FZ1 ABS wordt in 2011 ingezet door de VRO-instructeurs (foto: Ad Kievit)

Deze maand is het nieuwe seizoen van de Voortgezette Rij Opleidingen van de KNMV weer van start gegaan op het oefencentrum in Lelystad. De VRO-instructeurs rijden dit jaar voor het eerst op Yamaha motoren, die worden ingezet bij zowel de cursussen VRO-1, -2 als -3.

Arjan Everink, hoofd Opleidingen van de KNMV, is enthousiast over de samenwerking met Yamaha Motor Nederland: “Iedere drie jaar kiezen wij voor een ander motormerk, waarbij voorop staat dat de motoren geschikt moeten zijn voor het specifieke gebruik door onze instructeurs en dat ze uitgerust moeten zijn met ABS.”

Met de FJR1300A en XT1200Z Super Ténéré zijn de zwaardere toermodellen vertegenwoordigd, de FZ1 ABS en FZ8 ABS representeren de sportievere allround motoren. Twee varianten van de XJ6 (één XJ6 Diversion FA met volle kuip en één XJ6 ABS) completeren het motorenpark van de VRO-instructeurs.

Ton van Geenhuizen, Sales & Marketing Manager Yamaha Motor Nederland B.V., verheugt zich eveneens over de nieuwe verbintenis: “Yamaha Motor is trots de komende drie jaar hofleverancier te zijn voor de grootste en oudste motorvereniging van Nederland. Wij denken dat deze samenwerking extra voordeel zal opleveren voor beide partijen; bijvoorbeeld op het gebied van communicatie naar de netwerken van beide partijen, maar ook op het gebied van sport en regelgeving.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?