Zekerheid over verzekerd crossen

In het decembernummer 2010 van Motorsportnieuws (het bondsblad van de MON) heeft de MON melding gemaakt van een overeenstemming tussen de MON en de KNMV over het toestaan van rijders met een MON start- of trainingsbewijs tijdens vrije trainingen op circuits van clubs die alleen bij de KNMV zijn aangesloten. In januari is hier onduidelijkheid over ontstaan, na een mededeling van de KNMV op haar website: een sporter die wil gaan trainen op een circuit van een club die alleen bij de KNMV is aangesloten, zou een licentie van de KNMV dienen te hebben om verzekerd te zijn.

Volgens de MON is er echter geen sprake van onduidelijkheid. “De verzekeraar van de MON (Interpolis) en daarmee dus ook organisatie zelf, verleent een dekking W.A. aan houders van een MON start- of trainingsbewijs 2011 op alle officiële motorcrosscircuits in Nederland. Dit geldt dus ook op circuits van KNMV aangesloten clubs,” aldus MON directeur Johan Becker.

De situatie voor 2011 is als volgt:        
Vrije trainingen: op ieder officieel (door MON of KNMV) goedgekeurd circuit in Nederland geldt een W.A. verzekering voor alle startbewijs- en trainingsbewijshouders van de MON. Dit staat ook vermeld op de achterzijde van ieder start- of trainingsbewijs uitgegeven door de MON.
Clubwedstrijden: rijders zijn alleen verzekerd als er door de MON een dekkingsbewijs voor verzekering van de betreffende wedstrijd is afgegeven aan de organiserende vereniging.                                                                                                      
Regiocompetities: deelname alleen met een startbewijs, trainingsbewijs of dagverzekering van de MON. KNMV-licenties zijn niet geldig. Motorsport Organisatie Nederland verstrekt een dekkingsbewijs voor verzekering aan de organiserende vereniging voor de betreffende wedstrijd.
Alle overige (inter)nationale competities: deelname alleen met een startbewijs van de MON.
KNMV districtcompetities: deelname alleen met een KNMV districtslicentie. MON start- of trainingsbewijs is niet geldig.

Voor de MON Offroad-pas geldt dat houders van deze pas op ieder officieel (door MON of KNMV) goedgekeurd circuit in Nederland verzekerd (W.A.) kunnen trainen. Het betreft wel uitsluitend vrije trainingen, deelnemen aan club – of regiowedstrijden met een off road pas is niet mogelijk. Daarvoor moet men een trainingsbewijs of startbewijs MX hebben.

Johan Becker: “Wij hopen door dit bericht voldoende duidelijkheid te hebben verschaft omtrent het verzekerd rijden op al dan niet MON aangesloten circuits. Zijn er toch nog vragen, neem dan gerust even contact op met het bondsbureau van de MON.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.