Zeldzame Ducati op Moto Retro Wieze

De motorwereld trok in 1952 grote ogen toen Ducati onverwacht zijn eigen scooter voorstelde op de Motor Show van Milaan: de Cruiser. Deze scooter was de eerste viertakt in Italië en ook de eerste met automatische transmissie. Er werden kosten noch moeite gespaard om vaste voet te krijgen in het scootergebeuren. De Cruiser was een elegante luxe-scooter uitgerust met de nieuwste snufjes en 'up market' gestyled door Ghia.

Maar Ducati had niet gerekend op de marktimpact van de bestaande scootergiganten Vespa en Lambretta en het motomerk kon bovendien ook niet op een eigen scootertraditie bogen. Na twee jaar werd de productie stopgezet en slechts een duizendtal Cruisers verlieten de montageband. Anno 2011 is de Ducati Cruiser een zeldzaam object. De Cruiser die op Moto Retro Wieze, 12 en 13 februari, tentoongesteld wordt is in showroom conditie.

Meer info: www.motoretrowieze.be
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?