Zwaantjes met uitsterven bedreigd

Bij de Belgische politie is de instroom van nieuwe politiemotorrijders, de zogenaamde zwaantjes, zorgwekkend klein. Dat meldt het VT4-actuamagazine Vlaanderen Vandaag. De wegpolitie telt in heel België momenteel 1.071 zwaantjes. Maar zowat een derde daarvan gaat tegen 2015 met pensioen en er is onvoldoende instroom om dat verlies op te vangen, zegt de redactie van Vlaanderen Vandaag.

Er zijn verschillende redenen voor het gebrek aan instroom. Om te beginnen zijn er sinds de eenmaking van de politiediensten veel meer lokale politiezones die ook motorrijders hebben. En politiemotards werken nu eenmaal het liefst zo dicht mogelijk bij huis. Bovendien is de opleiding zwaar en komt de maandenlange training bovenop de standaardopleiding tot inspecteur.

Bron en foto: HLN.be
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.