Zwarte Cross omzeilt verhoging BTW tarief

“Wat het kabinet ook besluit, wij geven onze bezoekers de kans om kaarten te kopen voor de vertrouwde lage prijs met het huidige lage BTW tarief”, aldus de Feestfabriek Alles Komt Goed BV, organisator van het jaarlijkse Zwarte Cross Festival in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Met het oog op plannen van het kabinet om het BTW tarief op festivalkaartjes te verhogen van 6 naar 19 procent heeft de Feestfabriek een constructie bedacht om de bezoekers van het Zwarte Cross Festival in 2011 niet meer te laten betalen dan dat ze de afgelopen jaren hebben gedaan voor een toegangsbewijs.

“We zien het niet zitten om af te wachten wat het kabinet Rutte gaat besluiten en we zien het al helemaal niet zitten om onze bezoekers straks een veel hogere kaartprijs te laten betalen dan dat ze van ons gewend zijn. Festivals zijn toch al vaak veel te duur, dus daarom hebben we besloten om in december te starten met de voorverkoop van alle kaarten en in november al de inschrijvingen voor deelname aan de Zwarte Cross te openen. Een eventuele BTW tariefverhoging hoeft zo geen invloed te hebben op de portemonnee van onze bezoekers.”

Met deze slimme constructie geeft de Feestfabriek alle bezoekers de kans om in december een dagkaart voor 20 euro inclusief BTW te kopen en een campingkaart voor 85 euro inclusief BTW. Net als vorig jaar zijn de kaarten aan de kassa en vanaf een paar weken voor de Zwarte Cross duurder. Dit om de vroege beslissers tegemoet te komen. Per 1 juni kost een dagkaart 28,06 euro als het BTW tarief verhoogd wordt naar 19 procent (in 2010 25,- inclusief 6 procent BTW). Bezoekers die in december een kaart bestellen, besparen zo 8,06 euro per dagkaart.

Bij een campingkaart wordt het verschil per kaart zelfs 21,65 euro als de BTW verhoging doorgaat. “Een dergelijk verschil kan een flinke aanslag zijn op de portemonnee en we hebben daarom ook alles in het werk gezet binnen onze organisatie om in december te kunnen starten met de voorverkoop.”, aldus de Feestfabriek Alles Komt Goed BV.

Overigens is de organisatie het niet eens met de kabinetsplannen, want de unieke formule van het Zwarte Cross Festival levert problemen op met betrekking tot de BTW tarieven. Is de Zwarte Cross nu sport (6 procent) of muziek (19 procent)? Het evenement is een combinatie van sport (6 procent), muziek (19 procent), stunts (indien atleten 6 procent en overig 19 procent), theater (19 procent), literatuur (6 procent), poëzie (in boekvorm 6 procent, voorgedragen 19 procent), camping (19 procent) en humor. Het BTW tarief op humor is (nog) niet bekend. De Feestfabriek vindt dit onoverzichtelijk en niet uit te leggen aan de bezoeker.

Kaartprijzen en voorverkoopdata december 2010
–              Maandag 29 november start om 11.00 uur de inschrijving voor deelname aan de Zwarte Cross 2011 via www.zwartecross.nl.
–              Maandag 6 december start om 11.00 uur de voorverkoop van alle soorten kaarten voor leden van de Zwarte Cross Fanclub via www.zwartecross.nl.    
–              Maandag 13 december start om 11.00 uur de algemene voorverkoop van alle soorten kaarten via www.zwartecross.nl

Inschrijven voor deelname: 85 euro
Campingkaart: 85 euro
Caravankaart: 50 euro
Dagkaart: 20 euro
Drie dagenkaart: 40 euro

Meer info: www.zwartecross.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.