Zwarte Cross op scherp

De organisatie van het festival de Zwarte Cross, dat komend weekeinde in Lichtenvoorde wordt gehouden, is extra alert op noodweer. Afgelopen maandag richtte een windhoos een enorme schade aan. Vier mensen raakten gewond. De materiële schade aan tenten en steigers bedraagt bijna 1 miljoen euro. “We hebben iedere vijf minuten contact met de Alarmcentrale en hebben het calamiteitenplan aangescherpt”, meldde Pieter Holkenborg van de organisatie. Dit betekent dat iedereen bij dreigend noodweer ruim op tijd het festivalterrein moet verlaten. De organisatie en opbouwploeg kan dekking zoeken in een stenen gebouw.

“We hadden afgelopen maandag ook een calamiteitenplan, maar niemand zag aankomen dat er een windhoos over het festivalterrein zou trekken.” De vier lichtgewonden zijn inmiddels opgelapt en weer aan het werk. Momenteel wordt er met tweehonderd mensen gewerkt om op tijd klaar te zijn met de opbouw. “Dat gaat lukken, alleen de ingestorte hoofdtent wordt vervangen door een buitenpodium.” De publieke belangstelling heeft niet te lijden onder de tegenslag. De voorverkoop loopt uitstekend. Vorig jaar trok de Zwarte Cross 135.000 bezoekers, dit jaar is er plaats voor 150.000 mensen.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.