Crash Carlin Dunne niet te wijten aan mechanisch defect

Tijdens de International Pikes Peak Hill Climb maakte coureur Carlin Dunne een dodelijke crash. Onderzoek van het ongeluk wijst uit dat de crash niet te wijten was aan een mechanische defect van de Ducati Streetfighter V4. Omdat het een prototype van de nieuwe Ducati Streetfighter V4 is, werd de motor nauwkeurig geïnspecteerd. Er werd niets gevonden wat op een mechanische storing wijst. Ook de beelden van het ongeluk zijn bekeken. Hieruit blijkt dat de ongelukkige coureur voor de laatste bocht naar de finish een highsider maakt.

Groot coureur

Megan Leatham, Executive Director bij Pikes Peak International Hillclimb: ‘Wij rouwen om de tragische dood van Carlin. Hij blijft voor altijd in ons hart gesloten als lid van de International Hill Climb-familie. Carlin was geliefd bij iedereen die het geluk had hem te kennen. Wij verloren niet alleen een groot Pikes Peak-coureur, maar wat nog belangrijker is: Carlin is een onvervangbare vriend van de organisatie.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

  • E. J. Wagenaar 10/01/2020 at 11:07

    Dit artikel bestaat uit een serie artikelen. Ik heb alles van het begin tot het eind gelezen en concludeer dat alles van a tot z lezenswaardig is.

    Antwoord