De Moto Guzzi Galletto is een geweldig hybride concept

Styling is subjectief, maar ken je een beter uitziende scooter dan deze? Moto Guzzi had al eerder een Galetto – Italiaans voor Haantje. Dat reed 70 jaar geleden rond. Opvallend aan deze scooter: het reserverwiel dat voor de stuurinrichting zat geschroefd. Zo’n 70-ste verjaardag laat je niet zonder ‘een momentje’ passeren. Dus besloot industrieel ontwerper Samuele Dell’Oro om de scooter voor deze gelegenheid opnieuw voor te stellen als een hybride of elektrische scooter.

Het resultaat is een mix van retro-styling en moderne technologie die absoluut elegant en eerlijk gezegd adembenemend is. Dit is de best uitziende scooter die we in lange tijd hebben gezien. Voor de aandrijving is de Vespa Elettrica X gebruikt. Die heeft een vierliter brandstoftank. De inhoud wordt gebruikt om een generator op gang te houden. Dit maakt het mogelijk om kleinere lithium-ion accu’s te hebben dan veel andere elektrische scooters.

De Moto Guzzi Galleto zou iets meer dan vijf pk hebben een bereik van 200 kilometer. Het accupakket is een kleine met 4kWh. Het opladen daarvan vergt vier uur. De Moto Guzzi heeft het chassis van de Piaggio Beverly. De wielen van de scooter zijn 16-inch voorwiel en 14-inch achterwiel.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL