Vieze motoren betalen in Londen en Parijs

Ben je deze zomer met een oude motorfiets op pad, rij dan met een boogje om Parijs en Londen heen. De hoofdsteden hebben nieuwe milieunormen ingesteld die je een smak geld kosten. De Britten hebben in het centrum van Londen een Ultra Lage Emissiezone (ULEZ) ingesteld. Motoren die voldoen aan Euro3-normen of hoger hebben geen problemen, bij Euro2 begint de teller te tikken. Je mag met een oude ‘vieze’ motorfiets wel degelijk het centrum in, maar daarvoor betaal je £ 12.50 per dag. Je kunt een gokje wagen en niet betalen, maar de boete bedraagt een niet misselijke £160.

Frans milieuvignet

In Parijs is het gebied binnen de périphérique – de befaamde en beruchte ringweg – verboden gebied voor motoren die voor 1 juli 2004 zijn geregistreerd. Het is een logisch vervolg op een eerdere maatregel: in 2017 werden motoren van voor 2000 in de ban gedaan. Die zijn nu zelfs niet langer welkom in gemeenten die buiten de périphérique liggen. Wil je met de motor door Parijs dan moet je een milieuvignet kopen. Het zogenaamde Crit’Air milieu-vignet kost slechts € 3,11. Als de gendarmes je zonder correct vignet pakken, dan mag je € 68 aftikken.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

  • piet 08/08/2019 at 23:13

    ‘Past het milieu vignet op elke uitlaad om de vuile lucht te filteren of is het om het geld te doen want betaal je dan vervuilt je niet meer volgens de geldwolven .

    Antwoord