Motorrijden tijdens de coronacrisis?

Het is als je naar buiten kijkt amper te geloven dat de ‘wereld’ op dit moment zo ziek is. De zon schijnt alsof er niets aan de hand is en met een beetje pak heb je echt geen last van die vrij koude wind. Normaal gesproken dus hét moment om je motor te pakken voor een mooie rit. Maar het is helaas niet normaal…

Alle artikelen rondom Motorrijden en het Coronavirus vind je hier

Gisteren liet het RIVM weten dat je ondanks het coronavirus wel recreatief mag motorrijden. Als je je tenminste houdt aan de speciale ‘corona-regels’, zoals op minimaal 1,5 meter afstand van andere mensen blijven en het vermijden van sociale activiteiten. Kort samengevat: rij alleen.

Daarnaast is de vraag om zo voorzichtig mogelijk te rijden, zodat er geen ‘medische hulpverlening’ nodig is. Maar dat lijkt ons een corona-onafhankelijke boodschap en is volgens ons altijd de insteek van elke motorrijder, onder welke omstandigheden dan ook.

Toch staat deze uitspraak een beetje haaks op wat we lezen op rijksoverheid.nl. Daar staat namelijk in zeer heldere bewoording: blijf zoveel mogelijk thuis. En als je kucht, hoest en/of verkouden bent: blijf dan helemaal thuis.

Normaal gesproken hadden we voor dit weekeinde een aantal prachtige motorroutes klaar staan, maar wij vinden het, gelet op wat er om ons heen gebeurt, een verkeerd signaal om die nu online te zetten. Dan is het namelijk net of je je onttrekt aan de dagelijkse realiteit.

Wat dat betreft kunnen wij ons goed vinden in het advies van de KNMV. Zij raden aan om de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid goed in acht te nemen en het KNMV-advies is dan ook om niet de weg op te gaan, tenzij dit echt noodzakelijk is.

Het is even niet anders…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:




Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

 • Karel Samson 27/03/2020 at 15:51

  Juist ja. Het virus lijkt niets…. je hebt het niet…. vindt het een storm in een glas water…. maar er worden wel mensen ziek, liggen mensen(jong en oud) in het ziekenhuis door iets wat je niet ziet, ruikt of voelt als het bij je binnenkomt. Dat is misschien ook wel het enge……. niemand weet waar een virusdeeltje rondvliegt! Laten we allemaal eens een paar weken pas op de plaats maken…. de motor vertroetelen kan ook leuk zijn (niet dus rijden is leuker)
  Blijf allemaal heel en gezond!

  Antwoord
 • Mvh 28/03/2020 at 01:34

  Zolang er geen lockdown is en mensen in principe alleen of met tweeën overal mogen komen,dus ook met de auto!
  Ga ik gewoon af en toe (alleen in weekend) een stukje rijden met de motor.
  Blijf maar een uurtje weg dus redelijk om de kerk.
  Je rijdt solitair en ver genoeg bij andere vandaan.
  Geen motor…..dan ook geen fiets of auto.

  Antwoord
 • Blade_chop 28/03/2020 at 06:00

  ik rij nog steeds dagelijks naar werk.

  Antwoord
 • Ron Poppe 30/03/2020 at 23:45

  Het komende weekend hebben jullie wel de eerste TankTasTocht op het programma staan.
  Zouden jullie daar dan niet een berichtje aan moeten besteden?

  Antwoord
  • Jan 31/03/2020 at 11:18

   Hi Ron,

   Dat de eerste TTT niet doorgaat, heeft op de site gestaan – https://www.motor.nl/motornieuws/eerste-tanktastocht-van-2020-afgelast/ – en we nemen het bericht nog mee in de nieuwsbrief. En ik denk dat het ook voor de tweede TTT gaat gelden… Spreek je!

   Jan

   Antwoord
   • Ron 01/04/2020 at 22:24

    OK, sorry Jan, heb ik gemist.
    Ben benieuwd wanneer we weer normaal kunnen rijden.
    Tot dan,
    Ron.

    Antwoord
    • Jan 02/04/2020 at 12:20

     Hi Ron,

     Ik ook. Heb zojuist de tweede TankTasTocht – Rondje Gronau – ook geannuleerd.

     Antwoord
 • Klaas Boonstra 03/04/2020 at 14:21

  Ieder moet het voor zich zelf weten, maar waarom mag je wel met zijn tweeen wandelen frisse neus halen, boodschappen doen fietsen, honden uit laten en niet motor rijden waar je alleen op zit en ver genoeg bij andere mensen weg blijft, ik heb afgelopen week door het mooie weer twee ritten gemaakt en ook dit weekend ga ik touren alleen, lekker over binnen wegen kom zowat geen mens tegen, ben 70 jaar

  Antwoord
 • ben 16/05/2020 at 11:04

  Ik vind de corona regels erg onduidelijk. Autorijden met twee personen die niet uit één huishouden komen wordt gedoogd, maar met twee personen op één motorfiets die niet uit één huishouden komen mag blijkbaar niet (hoewel ik geen duidelijke tekst kan vinden), omdat er geen 1.5 meter afstand is . . .
  Ik zou zeggen gedoog twee personen op een motorfiets juist wel, is veel veiliger dan in de auto.

  Antwoord