Toch een nieuwe Moto Morini

Moto Morini staat om van alles en nog wat bekend, maar niet om beginnersfietsen. Tot nu! Want met de 11 ½ is dat definitief verleden tijd, als we de Italianen tenminste mogen geloven… De tweecilinder van 1187 cc heeft namelijk 117 pk bij 8.500 toeren per minuut en een koppel van 105 Nm bij 6.750 toeren. 

Wij vinden dat uiteraard meer dan prima, maar binnen de strikte regels van Den Haag komt de 11 ½ dichter bij een Superbike dan bij een…Inderdaad.  Toch is het volgens Moto Morini de gemakkelijkst hanteerbare motor uit de 2014-collectie, die verder bestaat uit de Scrambler, Corsaro 1200 Veloce, Granpasso 1200 en Rebello 1200. 

De voorvering is in handen van Marzocchi terwijl de volledig instelbare schokbreker van Paioli afkomstig is. De remmen zijn uiteraard van Moto Morini-partner Brembo.  Het rijklaargewicht – opvallend genoeg zonder benzine… – is 200 kilometer.  Over ABS wordt niet gesproken.  De 11 ½ moet ongeveer 11.000 euro gaan kosten.

Serieuze interesse? Moto Morini heeft al een aantal jaar geen dealers  meer. Je zult je dus rechtsreeks moeten wenden tot de fabriek in Casalecchio di Reno, gelegen iets ten zuiden van Bologna. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL