Unieke verzameling werkende motoren (en stoommachines) online geveild

In Roden is hij inmiddels een BN-er. In het Dagblad van het Noorden vertelde de heer Ausma begin december al enthousiast over zijn unieke verzameling. Met de verkoop van zijn monumentale boerderij in Roden gaat ook zijn indrukwekkende collectie klassiekemotoren en stoommachines onder de hamer. En ook fietsen, trapauto’s, gereedschap en memorabilia. Troostwijk Veilingen verzorgt de veiling hiervan die 18 februari aanstaande online gaat. Vanaf zaterdag 5 januari zijn er kijkdagen in Roden.

Het bekijken waard

In het assortiment zitten unieke motoren. Merken als Indian, Ariel, Norton, Goventry Eagle, Greeves, IHC en Hatz. Maar ook een mooie collectie antieke en vintage fietsen. Daarnaast zijn er diverse unieke antieke stoommachines en trapauto’s. Vooral de in mint afgewerkte Austin-Roadstar J40 met Dummy O.H.V. engine – met vonkende stekkers en leads onder de motorkap en chromen bumpers voor en achter – valt op.

Over de veiling

De online veiling start op 18 februari en sluit op 28 maart 2019. Kijkdagen zijn op 5 januari en 23 maart van 10:00-16:00 uur. Locatie: Oosteinde 1 in Roden

Informatie over de veiling en alle veilingitems is zijn te vinden via de link: Troostwijk Auctions.

REAGEER OP DIT ARTIKEL