Vredestein komt met motorbanden

Het bekende autobandenmerk Vredestein betreedt de motormarkt en introduceert de Centauro-serie voor motoren.

Met de Centauro-banden wil Vredestein voet aan de grond krijgen in de motorwereld. In eerste instantie zijn er drie modellen gepland: de Centauro ST, de Centauro Road en de Staccata.

De Centauro ST is een radiaalband voor sporttoermotoren. De band heeft een stalen gordel constructie van nul graden. Het loopvlakpatroon is ontworpen om veiligheid, stabiliteit en gelijkmatige slijtage onder alle belastingsomstandigheden te garanderen. Het werd getest met verschillende motoren onder verschillende klimatologische omstandigheden. Volgens de fabrikant werd bij de ontwikkeling ook rekening gehouden met de interactie met de huidige hulpsystemen, zoals bochten-ABS. In het eerste kwartaal van 2020 zal de Centauro ST in de standaardmaten 120/70 ZR17 en 180/55 ZR17 op de markt verschijnen.

De Centauro Road is een sportieve radiaalband, speciaal ontworpen voor lichte motoren. In de maten 110/70 ZR17 en 150/60 ZR17 komt het overeen met de standaardmaten van bijvoorbeeld de BMW G 310 R of KTM 125/390 RC/Duke. Ook deze band is vanaf het voorjaar 2020 verkrijgbaar.

De Staccata is een scooterband. Ze zijn al beschikbaar in Italië en worden nu ook in de rest van Europa geïntroduceerd. De dempingsstructuur is ontworpen om de veiligheid en het rijcomfort onder alle weersomstandigheden te garanderen. Volgens de fabrikant zou de Staccata oneffenheden in het wegdek uitstekend absorberen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

  • Patrick 21/11/2019 at 07:15

    STP motor lekstop of Wynn’s Power Steering Stopleak zijn hiervoor geschikte producten. Verschillende soorten lekstop zijn te vinden bij Winparts. Deze additieven kunt u gemakkelijk door de olie mengen. Let er bij het aanschaffen en gebruiken van additieven wel op dat u de juiste koopt. Gooi nooit motor- of radiatorlekstop door de stuurbekrachtigings- of remolie. Hiermee kunt u extra schade aanrichten. Controleer dus goed welk additief u nodig heeft. Weet u niet zeker welke product de juiste is? Neem dan contact op met de klantenservice van Winparts via: klantenservice@winparts.nl .

    Antwoord