42 Maas-Schwalm-Nette-route

Aan de Nederlandse kant is de Maas tussen Roermond en Venlo de leidraad. Vlak na Neer heb je fraaie uitzichten vanaf de hooggelegen Maasoever.

Total distance: 149069 m
Download file: TRACK-MaasSchwalmNetteroute.GPX

Aan de Duitse kant ontmoet je de Nette. Die verdwijnt bij Leuth in de Wittsee. Maar verderop laat de Nette zich weer zien. Bij Amern komt de Schwalm in beeld. Die stroomt via het vestingstadje Brüggen naar Neer aan de Maas. Wassenberg is de aangewezen plaats voor een kennismaking met de Ruhr. Die kom je bij Sint Odiliënberg in Nederland weer tegen als Roer. Behalve rivieren biedt deze route ook bezienswaardige plaatsen, (water)molens, kerken en kastelen.

Lengte toer: 149 km

Start en finish: Hotel Roermond, Stadionsplein 9, Roermond.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.