40 Kempen-route

De Kempen is een streek met de geur van keuterboertjes, onvruchtbare grond en armoe (de Aardappeleters van Van Gogh). Dat dit beeld van vroeger niet meer opgaat, merk je al snel aan de typische Brabantse langgevelboerderijen; alle ramen en deuren aan één lange kant, het dak op de onderste (pannen)rand na met riet bedekt.

Total distance: 143791 m
Download file: TRACK-Kempenroute.GPX

Ook het landschap ziet er welvarend uit met bossen en landerijen die doorsneden worden door riviertjes en kanalen als de Dommel, de Beerze en het Wilhelminakanaal. Als je echt nog iets van de oude Kempen (hei, vennen en stuifzand) wilt zien, dan moet je gaan wandelen. Gelukkig biedt deze route daartoe genoeg mogelijkheden.

Lengte: 145 km

Start en finish: De Vier Linden, Doornboomstraat 3, Middelbeers

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.