Pedrosa breekt sleutelbeen

Dani Pedrosa zal dit weekend niet aan de start verschijnen van de Grote Prijs van Japan. De Spanjaard brak namelijk vrijdagochtend zijn linker sleutelbeen. Het ongeluk vond plaats tijdens de eerste training voor de race van zondag. Na twee ronden gereden te hebben ging Pedrosa met zijn Honda de baan af en stond hinkelend op. Hierdoor leek het er in eerste instantie op dat hij ook zijn enkel gebroken had, maar later wezen de röntgenfoto’s uit dat dit niet het geval was. Wel is zijn enkel door de crash zwaar gekneusd.

“Toen hij crashte liep hij meerdere breuken in het linker sleutelbeen op. Dani Pedrosa zal een operatie nodig hebben. Alleen op die manier kan hij de kans krijgen weer snel te kunnen gaan racen. Maar dat zal in Japan zeker niet meer gaan lukken”, aldus medisch directeur Michele Macchiagodena.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.