Evel Live

Wie anders dan waaghals Travis Pastrana is de geschikte persoon om Evel Knievel te eren? De drijvende kracht achter Nitro Circus maakt drie sprongen die Knievel wereldberoemd maakten. Pastrana springt acht juli over 52 auto’s, 16 Greyhound-bussen en de bekendste van allemaal: die over de  Caesars Palace fontein. Hopelijk landt hij iets succesvoller dan Knievel.

Grotere stunt
Misschien is het nog wel een grotere stunt dat Pastrana niet springt met een Harley-Davidson, maar op een Indian. Geen Sportster dit keer dus, maar een FTR750. De motorfiets is bedoeld voor flat track racen, maar bij uitstek geschikt voor deze uitdaging alsdus Pastrana. Net als de motoren van Knievel is de FTR750 niet gebouwd om te springen (en te landen…)

Amper training
Nooit eerder sprong Pastrana met een V-twin en hij heeft slechts een paar trainingsdagen om aan de motorfiets te wennen. Het zal ook wel even serieus wennen worden. Geen lichte eencilinder motorcrosser, maar een 750cc tweecilinder met een paar centimeter veerweg. Op 8 juli weten we of Pastrana net zo goed vliegt als Knievel, maar belangrijker nog; of hij goed landt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?