MV Agusta recordpoging: Meeste aantal landen in 24 uur

Bij deze recordpoging legt een MV Agusta Turismo Veloce zo’n 1.900 km af door Europa, van Zweden tot Italië. De recordpoging vindt plaats op de langste dag van het jaar – maandag 21 juni – en MV Agusta werkt samen met de Italiaanse journalist Valerio Boni, die de rijderstaken voor zijn rekening neemt. De geselecteerde motorfiets voor deze taak is de onlangs vernieuwde MV Agusta Turismo Veloce.

Boni zal een pan-Europese trip van 1.900 km afleggen, waarbij hij alle verkeers- en snelheidsregels in acht zal nemen. De rit begint in Malmö in Zweden en eindigt bij het MV Agusta-hoofdkwartier in Schiranna, Italië. Als hij slaagt, vestigt hij het record van de meest bezochte aantal landen in 24 uur. De elf landen die worden aangedaan zijn Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Liechtenstein en natuurlijk Italië.

MV Agusta: 12 nieuwe modellen voor einde 2024

Met het voltooien van de uitdaging zal Boni ook de SaddleSore 1600K en SaddleSore 2000K certificeringen behalen van de Iron Butt Association, de World’s toughest Motorcycle Riders. De uitdagingen bestaan uit het rijden van respectievelijk 1.600 km en 2.000 km in minder dan 24 uur.

Valerio Boni verklaarde: ‘Deze lange rit door Europa zal zeker een uitdaging zijn voor zowel de rijder als de motor, maar de 2021-editie van de Turismo Veloce, in zijn productieversie, heeft alles wat nodig is om het doel in de beste omstandigheden te bereiken. Dankzij de technologie van de Turismo Veloce kunnen we het avontuur in real-time delen op de officiële website www.mvagusta.com.

Bron@visordown

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?