Itchy Boots: Zonder kentekenplaat in Zuid-Amerika

Soms zit het leven als avonturier mee, en soms zit het tegen. Mijn plan was om in 1,5 jaar van Patagonië naar Alaska te rijden. Van het uiterste puntje van Zuid-Amerika tot aan het noordelijkste puntje van Alaska. Om Patagonië te bereiken, moest ik eerst van Buenos Aires, waar ik mijn motor naartoe had verscheept, naar het zuiden rijden. Dit zou een van de makkelijkste stukken van de reis worden: recht-toe-recht-aan, geen moeilijke of gevaarlijke wegen, geen gekke dingen... Itchy Boots en de wereld: Armeense Gastvrijheid Een ontspannen begin van het avontuur! Dacht ik. Maar ik was nog geen week in ...
Soms zit het leven als avonturier mee, en soms zit het tegen. Mijn plan was om in 1,5 jaar van Patagonië naar Alaska te rijden. Van het uiterste puntje van Zuid-Amerika tot aan het noordelijkste puntje van Alaska. Om Patagonië te bereiken, moest ik eerst van Buenos Aires, waar ik mijn motor naartoe had verscheept, naar het zuiden rijden. Dit zou een van de makkelijkste stukken van de reis worden: recht-toe-recht-aan, geen moeilijke of gevaarlijke wegen, geen gekke dingen... Itchy Boots en de wereld: Armeense Gastvrijheid Een ontspannen begin van het avontuur! Dacht ik. Maar ik was nog geen week in Argentinië of ik merkte tot mijn grote schrik dat mijn kentekenplaat niet meer op mijn motor zat! Het plastic bordje van de dealer waar de kentekenplaat in zat, was compleet afgescheurd. Waarschijnlijk door het geweld van de hobbelige zand en grindwegen waar ik overheen gedenderd was. Of misschien had iemand hem eraf getrokken? Hoe dan ook - de kentekenplaat was weg. Nu kan je best een tijdje wegkomen met een zelfgemaakt kartonnen bordje, maar internationale grenzen steek je daar helaas niet mee over. Ik had geen andere keuze dan de Royal Enfield-importeur te bellen en om hulp te vragen. Gelukkig was er al snel een nieuwe kentekenplaat geregeld en een week later werd deze bij me bezorgd in Argentinië. Vanaf nu gaat mijn motor helaas door het leven met een ‘1’ op de kentekenplaat. En dubbelzijdig tape aan de achterkant van de plaat, een extra bevestigingspunt en extra sterke schroeven. Je weet immers maar nooit…

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?