Lauren Gunawan, secret agent in Trumps motorcade

Je bent een vrouw met een enorme passie voor motoren. En je droomt van een baan die maar voor een beperkt aantal mannetjesputters is weggelegd. Het beschermen van de president van de Verenigde Staten. Een klus die nooit eerder door een vrouw is uitgevoerd. Lauren is de naam, Lauren Gunawan. Zij kreeg het voor elkaar. Ze is de eerste vrouwelijke motorrijder in de Service Unit Motorcade, die motorstoet die het presidentiële konvooi op alle wereldreizen begeleidt en beschermt. Elitegroepje Lauren werd 39 jaar geleden geboren in Neponset, een piepklein dorpje in de staat Illinois. Op jeugdige leeftijd stond het voor ...
Je bent een vrouw met een enorme passie voor motoren. En je droomt van een baan die maar voor een beperkt aantal mannetjesputters is weggelegd. Het beschermen van de president van de Verenigde Staten. Een klus die nooit eerder door een vrouw is uitgevoerd. Lauren is de naam, Lauren Gunawan. Zij kreeg het voor elkaar. Ze is de eerste vrouwelijke motorrijder in de Service Unit Motorcade, die motorstoet die het presidentiële konvooi op alle wereldreizen begeleidt en beschermt. Elitegroepje Lauren werd 39 jaar geleden geboren in Neponset, een piepklein dorpje in de staat Illinois. Op jeugdige leeftijd stond het voor haar vast dat ze haar leven wilde doorbrengen op twee wielen. Op haar 18e haalt ze dan ook haar motorrijbewijs en vanaf moment maakt ze carrière in de secret service van de USA. Momenteel maakt ze deel uit van prestigieuze kleine clubje motorrijders. De Service Unit Motorcade is een elitair clubje, dat bestaat uit 14 personen. Ze waken over de veiligheid van Donald Trump en zorgen ervoor dat het presidentiële konvooi overal ter wereld z’n weg door het verkeer kan vervolgen en nooit tot stilstand komt. Intensieve training Voor je deel uit maakt van de elite van de secret service moet je eerst een heel intensieve training fan twee weken doorstaan. Ook moet je aantonen dat je de volledige controle hebt over een indrukwekkende – en zware – Harley-Davidson FLHTP. Je moet de moeilijkste manoeuvres on de krapste straatjes kunnen uitvieren. Mocht je omvallen, moet je in staat zijn het gevaarte weet op twee wielen te zetten. En da’s niet gemakkelijk. De Harley weegt 500 kilo… Vastberaden Brian Popiel is instructeur van de MSU. Hij had Lauren onder zijn hoede. Hioj zegt: ‘We leren de agenten veel techniek. Daar hebben ze veel kracht voor nodig. Lauren gaf zich 120% tijdens de training, iedere dag weer. Ik heb nog nooit een agent op de opleiding gehad die zo vastbesloten is als zij.’ Het doorzettingsvermogen heeft Laurens volgens haar van haar grootvader. Die was ook politieman in Illinois en ging er iedere dag voor. ‘Met toewijding en hard werken kom je er altijd,’ eindigt Lauren het gesprek op CNN. https://www.youtube.com/watch?v=ex9QtmOz9sU

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?