MOTO73 editie #12 2020

MOTO73 editie 12 ligt vanaf vandaag in de winkel en is hier online te bestellen. We maken een testrit van 1.200 kilometer met de BMW R1250GS Adventure en de Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports DCT. We hebben een Honda CBF1000F uit 2011 in Weerzien, een tourverhaal door de Drentse Veenkoloniën (incl. route), we testen de Benelli 752S en hoe zou een Laverda van nu er eigenlijk uit kunnen zien? Dit en nog heel veel meer lees je in MOTO73 #12.

Bestel MOTO73 #12 online en het magazine wordt GRATIS thuisbezorgd!

Onze (digitale) abonnees kunnen het magazine lezen via deze link.

IN DEZE EDITIE

Laverda van de toekomst

Hoe zou een Laverda van nu er eigenlijk uit kunnen zien? Die vraag stelden we ons in het jaar dat het merk zijn zeventigste verjaardag zou hebben gevierd, als het niet ter ziele was gegaan. Twee telefoontjes en een paar weken later hadden we een antwoord.

Garage73

Nick is nog steeds bezig met zijn Fazer tot racer-project. Er zijn genoeg kleine klusjes die nog gedaan moeten worden voor de motor het circuit op kan. Dit keer richt hij zich op het opknappen van de uitlaat.

TTT#4 Drentse Veenkoloniën

De vierde tanktastocht (TTT) voert door de Drentse Veenkoloniën. Het wordt een verrassende rit over rechte wegen met kale verten, maar ook door eikenbossen en langs hunebedden. Je kunt ’m zelf rijden op zaterdag 18 en zondag 19 juli.

Kawasaki Z900 Evo

Robert Janssen van MotorPlanet Almere verwerkte als zijn racekennis in de Kawasaki Z900 Evo. Hij maakte een aantal pakketten om een standaard al uitmuntende motor op een nog hoger plan te zetten. 138 pk aan het achterwiel! Dat maakt nieuwsgierig.

Weerzien Honda CBF1000F

De Honda CBF1000F schopte het in 2011 tot favoriete troetelbeer van de redactie. Toch won hij totaal onverwacht een vergelijkingstest met de Suzuki GSX1250FA TE, Kawasaki Z1000SX en Yamaha FZ1 Fazer. Hoe beoordelen we hem nu?

Marathonmotor: Suzuki GSF650SA Bandit

Na veertien jaar begint de Suzuki GSF650SA Bandit van Bas Effing aan het einde van zijn Latijn te komen. Voor Bas is dat geen reden om zijn ‘eerste liefde’ van de hand te doen. De Suzuki, met 101.540 kilometer op de teller, mag op zijn oude dag, zolang hij blijft lopen, dienstdoen als pekelfiets.

Dubbeltest

BMW R1250GS Adventure vs. Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports DCT

EN VERDER

  • Motorleven van Frank Feldmann
  • Benelli 752S test
  • Column Boudewijn Geels
  • Onbekend & Onbemind – Oost Zeeuws-Vlaanderen
  • In Memoriam – Carlo Ubbiali
  • Tristan Lentink – Tien jaar later
  • De Terugblik – 2x Wilhelmus voor Bo Bendsneyder

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?