MOTO73 editie #14 2021

MOTO73 editie #14 is uit en ligt nu in de winkel.

Wil je hem als abonnee digitaal lezen? Klik hier.

Zijn laatste race: Hans Fischer

Op 11 augustus 1996 schoot Guus van Goethem een spectaculaire foto van Hans Fischer. In een wolkbreuk racete de coureur op Circuit Zolder iedereen op een hoop. Twee weken later op Zandvoort volgde de bestelling. Maar tot levering kam het nooit.

Europese nakeds op de Veluwe

Een lekkere triotest met Europese nakeds. De BMW F900R, Ducati Monster + en de KTM 890 Duke hebben het tweecilinderblok gemeen, maar wel met verschillende configuraties. Twee houden het bij de parallel-twin, een bij de L-twin. Wat dat voor karakterverschillen oplevert, leren we op de Veluwe. Lang leve de fijne vibraties!

Bergracen met een Hond Gold Wing

Op een doordeweekse is het stil op de Col de la Bonette, de hoogste pasweg van Europa. Onder je kont een zuinig zoevende zescilinder Gold Wing. Opdracht: zo snel mogelijk omhoog en de DCT z’n werk laten doen. Halverwege besluit je toch vooral te genieten.

Test Harley-Davidson 1250 Sportster S

Met de populaire, maar tanende luchtgekoelde modellen in de achterzak, heeft Harley-Davidson het vermogen, de financiën en de energie zich te vernieuwen. En wat blijkt: De Sportster is niet dood. Na de succesvolle introductie van de Pan America volgt die van de 1250 Sportster S.

Toertocht: de meren, bossen en rivieren van de Veluwe

De verscheidenheid aan aantrekkelijke landschappen is nergens zo groot als in het noorden en oosten van de Veluwe. Je vindt er oude wegen langs een voormalige binnenzee, slingerende wegen in de uiterwaarden van de IJssel en slecht verlichte wegen door duistere bossen. Een enerverende toertocht is er mee verzekerd.

In het hart van een WorldSSP300-team

Het is een jongensdroom; Het sleutelen aan en prepareren van de snelste motoren ter wereld. MOTO73 ontving een spoedcursus sleutelen aan de Kawasaki Ninja 300 van het Füsport-RT Motorsports by SKM Kawasaki-team en deed volop mee.

MOTOREN & TOCHTEN

De schuur van Fleur Miedema

Motorwetenswaardigheden

Column Herman Brusselmans

Zero FXE

BMW GS Trophy Qualifier

MrGPS

Marathonmotor: Aprilia CapoNord

Volgend nummer (26 augustus)

SPORT

Sportfoto MXGP Oss

MotoGP Actueel

MoroGP Styria Red Bull Ring

WorldSBK: Rea heeft het lasting

MXGP: de voorlopige conclusie

NL-Wereldtoppers laten zich zien

De Terugblik: Salzburgring

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.