dinsdag 25 juni 2024

Noord-Brabants Industrieel erfgoed

In de 19e eeuw werd Noord-Brabant gemechaniseerd. Machines namen het werk over en duizenden arbeiders hadden werk in de maakindustrie. Tot het Verre Oosten zich roerde en het een na het andere bedrijf failliet ging.

Dark Side Rotterdam: In de nacht door de havenstad

Met de Yamaha MT-07 en MT-09 rijden zes lezers/volgers/fans van Motor.NL in de nacht door Rotterdam. Ze rijden langs helverlichte bruggen, donkere skyscrapers en duistere stegen. Op een Yamaha prikkelt Rotterdam bij nacht de zintuigen.

TankTasTocht #4: Door de Noord-Veluwe en langs de IJssel

Als je in de Randstad woont moet je eerst kilometers rijden voor je echt lekker kunt toeren. De dijkjes van Noord-Holland. Het Groene Hart of de Zuid-Hollandse Eilanden liggen dichtbij. Wij beproeven ons geluk is het bos en langs het water.

Zachte tassen of harde koffers? 8x softbags!

Softbags zijn aan een opmars bezig, omdat ze eigenschappen hebben waarover harde zijkoffers niet beschikken. Je ruimt ze makkelijker op, de bevestiging ontsiert je motor niet en bij een schuiver raakt het subframe van je motor niet zo krom als een hoepel.

Een toer langs duizendjaar oude enclaves

Toen in 1579 de Nederduitsch Gereformeerde Kerk in ‘Nederland’ tot staatsgodsdienst werd uitgeroepen, werd het Katholieken heel moeilijk gemaakt hun geloof te belijden. Toch wisten ze in Noord-Nederland stand te houden.

Waarom is jouw route korter dan de mijne?

We gebruiken dezelfde (route)track, hebben hetzelfde toestel en gebruiken dezelfde routeringsoftware . En toch gaat het mis: jij rijdt naar rechts en je kameraad naar links

Op reis met classic zescilinders

In Kroatië werd ons de kans geboden om met drie klassieke zescilinders te rijden: Benelli Sei 750, Kawasaki Z1300 en Honda CBX1000. Hoe het verlangen naar toen kan kwellen.

Test: BMW R1250RT

De BMW RT-serie staat al decennia aan de top van de toermotoren. Luchtgekoeld, vloeistofgekoeld; op de RT kon je rekenen. Ook de R1250RT was top. Je vraagt je dan ook af of de 2021-versie echt beter is.

  • Itchy Boot op IJsland
  • Motornieuws en meer
  • Test: Suzuki GSX-S1000
  • Boudewijn Geels
  • Test: Indian Chief line-up
  • Test: Bridgestone T32
  • Test: Royal Enfield Himlayan
  • Herman Brusselmans