vrijdag 19 juli 2024

Promotor editie 8 is uit en ligt nu in de winkel.

Wil je hem online bestellen als losse editie? klik hier. GRATIS thuisbezorgd!

Eén sporttoer tegen twee pogingen

De Kawasaki Ninja 1000SX is de laatste motor van een ooit zeer populair segment. De combinatie comfort en sportieve zit was onverslaanbaar. De BMW S1000XR en de Yamaha Tracer 900GT zijn comfortabele crossovers, die met sportieve aspiraties en een rechtop-zithouding proberen te overtuigen. Slagen ze daar in?

Bretagne: van kaap naar kaap

Memhirs en Dolmen. Oeroude restanten van volkeren die lang geleden zijn verdwenen. Bretagne ligt er mee bezaaid. Maar daar komen we niet voor. Wij rijden een dwaaltocht die ons van kaap naar kaap voert. Want ook daar staat Bretagne bekend om. Woelige zeeën die stukslaan op kliffen en kapen. Mooi!

Moto Guzzi V85 TT Travel

De V85 TT heeft Moto Guzzi weer op de kaart gezet. Het zieltogende merk met z’n karakteristieke motoren kon ook wel een succes gebruiken. Het euforische gevoel bij het management over het Moto Guzzi-blok wordt verlengd met de Travel-editie van de stoere allroad. Koffers erop, bagage ingepakt en rijden maar.

1000 km in 24 uur

Covid-19 of niet: Piet Vader heeft het in z’n kop en dan moet het gebeuren. Met z’n BMW R26 uit 1959 in een ruk 1000 kilometer rijden in Nederland. The Loop noemen Piet en z’n maat Franklin het plan. Over provinciale- en B-wegen, want met 17 pk en zonder clignoteurs ‘krijg je een naar gevoel op de snelweg’..

De Westwall

De Westwall is een Duitse verdedigingslinie uit de Tweede Wereldoorlog, die bestond uit tankvallen, bunkers, mijnenvelden en mitrailleurnesten. De linie begon in Zwitserland en eindigde ter hoogte van Kleef in Duitsland. Delen bestaan nog en dat levert een boeiend thema op voor een mooie tocht.

Honda ST1300 Pan-European

De Honda ST1300 Pan-European heeft in twintig jaar een zwabberende route afgelegd om geliefd te worden bij de veelrijders. Het prachtig lopende blok, het comfort en de cardan: met een ‘Pan’ blijf je rijden. Servé Seijts is het levende bewijs. Zijn Pan-European heeft al 275.000 kilometer afgelegd…

EN VERDER

  • Wat rij jij?
  • Eerste versnelling
  • Column Boudewijn Geels
  • Een Norton met twee gezichten
  • NL-tochten van toen
  • MrGPS
  • Dunlop
  • MV Agusta Turismo Veloce Rosso
  • Column Herman Brusselmans